برگزاری کارگاه اختلالات روانپزشکی پس از زایمان

در راستای پرونده اجرایی آموزشی قطب جامعه نگر و پروژه سلامت روان به جامعه توسط دستیاران روانپزشکی کلاسی با موضوع " اختلالات روانپزشکی پس از زایمان" در تاریخ 96/09/29 توسط رزیدنت روانپزشکی سرکار خانم دکتر فیروزه فرشچیان جهت کارکنان شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی برگزار گردید.

این اختلالات شامل  غم مادری افسردگی پس از زایمان و سایکوز پس از زایمان می باشد . که در صورت شناسایی به موقع به خوبی قابل درمان می باشند که در صورت عدم مراجعه به موقع ممکن است عواقب جبران ناپذیری مانند مرگ مادر به علت خودکشی یا نوزاد کشی توسط مادر را به دنبال داشته باشد.که علائم خطر شایع در این بیماری را به شرح ذیل برشمردند:

1ـ اهتلالات خواب مادر

2ـ گوشه گیری و افکار خودکشی

3ـ افکار کشتن و آسیب به نوزاد

4ـ بی تفاوتی به نوزاد

5ـ  هذیانهای گزند و آسیب در مورد نوزاد

و .....

دکتر فرشچیان افزودند: در مورد افسردگی و سایکوز درمان با داروهای روانپزشکی و گاهاً انجام شوک می تواند کمک کننده باشد. سابقه مشکلات روانپزشکی در خانواده و در خود فرد، سابقه افسردگی در زایمان قبلی، بارداری ناخواسته (در مادران جوان) می تواند در ایجاد این مشکلات سهیم باشد.

دکتر فرشچیان1

دکتر فرشچیان3