به گزارش روابط عمومی معاونت
بهداشتی نیلوفر حیدری کارشناس تغذیه این معاونت گفت بیماریهای قلبی – عروقی از
مهمترین عوامل مرگ و میر و از عمده ترین مشکلات بهداشتی در کشور های پیشرفته و در
حال توسعه می باشد.
بعضی
از عوامل ، ابتلا به بیماریهای قلبی –عروقی را افزایش می دهند که از آنها به عنوان
عوامل خطر نام برده می شود .
ایشان افزود فردی که حداقل دارای یکی از این
عوامل خطر زا باشد آمادگی بیشتری برای ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی خواهد داشت
. این عوامل خطر عبارتند از : تغذیه نامناسب ، فشار خون بالا ، چربی خون بالا
، مصرف سیگار ، فشار روحی و روانی ، داشتن زمینه ارثی بیماریهای قلبی –عروقی ،
چاقی و دیابت ، همچنین در افرادی که چاقی
شکمی دارند و توده چربی در ناحیه شکم جمع شده
است خطر بیشتری برای ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی دارند .
وی در ادمه گفت کلسترول به
عنوان چربی ضروری برای فعالیتهای بدن به شمار می رود وبه دودسته کلسترول خوب (HDL )
و کلسترول بد (LDL
)تقسیم می شود . LDL باعث ایجاد
گرفتگی عروق می شود و در مقابل HDL باعث حمل کلسترول از بافت ها می شود و در واقع تشکیل پلاک و
گرفتگی عروق را کاهش می دهد . مصرف اسید های چرب اشباع و ترانس در رژیم غذایی باعث
افزایش سطح LDL می شود ، از منابع اسید های چرب ترانس علاوه بر روغن های جامد و
نیمه جامد ، سوسیس کالباس ، کره گیاهی یا مارگارین ، روغن های قنادی و خامه قنادی می باشد . غذاهای چرب و سرخ شده ،امعاء و
احشاء حیوانی مانند کله پاچه ، دل و جگر ، لبنیات پرچرب ، ، پنیر خامه ای انواع
دسر های آماده ، انواع کلوچه ، کیک ، و سس های مایونز ازدیگر مواد غذایی افزاینده
کلسترول هستند
ایشان در خاتمه گفتند به طور
کلی مهمترین توصیه ها جهت پیشگیری از بیماریهای قلبی –عروقی عبارتند از کاهش مصرف
گوشتهای قرمز و تاکید برمصرف گوشت ماهی 2 بار در هفته – گنجاندن روغن زیتون و کانولادر برنامه غذایی روزانه (البته به
مقدار کم ) ، مصرف مغزها مانند مغز گردو ، بادام ، و ...به عنوان بخشی از چربی روزانه ، کاهش مصرف نمک و فرآورده های شور ، استفاده از
شیر و فرآورده های کم جرب ، افزایش مصرف سبزی و میوه در روز و نگهداری وزن
در حد طبیعی .